Direktlänk till inlägg 4 maj 2009
Nu kommer ju rabarbern med full fart och det gäller att passa på och njuta av allt gott man kan göra med den. Jag har tidigare haft recept här i bloggen med rabarbermarmelad som är god; http://helga1.bloggagratis.se/2007/06/11/170237-rabarbermarmelad/
I ett tidigare nummer av Amelia hittade jag nu ett nytt recept som jag ska prova... Enkelt och bra också!
Rabarbermjukglass
Du behöver;
1 l vaniljglass
1/2 kg rabarber (2 stora stänglar)
1/2 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Dela och skrapa ur vaniljstången med en kniv. Lägg rabarber, strösocker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull med lock. Låt koka sakta i ca 15 minuter eller tills rabarbern är helt mjuk. Låt svalna helt i kastrullen. Plocka upp vaniljstången och häll/ lägg rabarbern i en sil med en skål under. Häll upp rabarbersaften i en kanna och ställ kallt. Mixa precis innan servering, rabarberfruktköttet med vaniljglassen. Lägg upp i portionsglas och häll över lite rabarbersaftsås.
Twitterbloggen www.my-precious-mind.blogspot.com
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...