Direktlänk till inlägg 11 juni 2007
Nu har jag gjort rabarbermarmeladen som jag skrev om igår och den blev riktigt god. Receptet får du längre ner.
Sonen har sovmorgon idag eftersom det är klassens dag och klassen ska åka till Gröna Lund. Inte illa...
Jag har som sagt redan kokat raberbermarmeladen och ändrat adress för post och tidning till vår sommaradress och tvättar för fullt. Sonen måste ha mycket rena kläder inför avresan till konfimationslägret på lördag. Han ska vara hemifrån i hela 4 veckor. Snyft! Jag har även försökt nå vårdcentralen för en läkartid, men det var ju omöjligt förstås. Någon måste ta en titt på mina öron, eller rättare sagt i öronen.
Här är receptet på Rabarbermarmelad:
Skär rabarbern ,7 dl, i mindre bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med 2 dl syltsocker och fröna från en snittad vaniljstång. Värm på svag värme under omrörning så att rabarbern saftar sig. Koka sedan i 5 minuter. Dra åt sidan och låt svalna i 15 min. Häll upp i en varm, väl rengjord burk. Tillslut och förvara kallt.
Receptet är hämtat från Femina och det blev jättegott!!
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...